Weboldalkészítés, webdesigntervezés

Ma egy magára valamit is adó cég nem létezhet weboldal nélkül. Az a vállalkozás, amely nincs jelen a világhálón olyan, mintha nem is létezne. A virtuális jelenlétre akkor is szükség van, ha a vállalkozásod offline működik, azaz nem az interneten keresztül történik a szolgáltatásnyújtás, illetve a termékértékesítés.

Kis hazánkban a mobilnetes lefedettség közelíti a 100%-ot, és szinte majd minden ember zsebében lapul legalább egy okoskütyü, így teljesen természetes, hogy ha valaki a problémájára megoldást keres – legyen az zárcsere vagy fogtömés -, nem a telefonkönyvet kezdi el lapozgatni, hanem az internetet hívja segítségül.

Ezért, ha azt szeretnéd, hogy tudjanak a cégedről, a szolgáltatásodról, a termékedről, muszáj weboldallal rendelkezned. Itt szokott jönni a kérdés, hogy mit lehet írni például a kulcsmásolásról, arra nem lehet egy weboldalt felhúzni. Hidd el, nincs olyan téma, amit ne lehetne az interneten vevőközpontúan tálalni.

Egy igényesen megszerkesztett, egyoldalas, bemutatkozó honlappal máris előrébb vagy, ha pedig úgy döntesz, hogy a tartalomgyártásra is fordítasz időt és energiát, és egy profi üzleti honlapot csináltatsz, akkor még nagyobb esélyed lesz arra, hogy a vevőid rád találjanak. (Arról, hogy miért nem létezhet egy vállalkozás weboldal nélkül, és hogy elég-e csupán egy Facebook oldal, ITT olvashatsz többet.)

Miben tudok segíteni neked?

1.) Weboldalkészítés

Egyedi megjelenésű, professzionális, mobilbarát, WordPress alapú weboldalt készítek neked, legyen az egyoldalas bemutatkozó, vagy többoldalas üzleti honlap, vagy akár webáruház.

A weboldal készítésekor figyelembe veszem

  • a piaci célcsoportod igényeit
  • a terméked, szolgáltatásod sajátosságait
  • a külalakra és funkciókra vonatkozó elvárásaidat.

Igény szerint ötletekkel, hasznos információkkal segítek neked, hogy a végeredmény az elvárásaidnak megfelelő legyen.

Az általam készített weboldal

  • megfelel a keresőoptimalizálás feltételeinek (SEO kompatibilis),
  • reszponzív,  azaz mobilon, tableten és asztali számítógépen egyaránt felhasználóbarát élményt nyújt,
  • tűzfallal védett a támadások ellen,
  • kezelőfelületén könnyen és gyorsan tudsz biztonsági mentéseket készíteni.

Az elkészült weboldal átadásakor eldöntheted, hogy Skype-on keresztül mutassam meg a weboldal használatát, vagy használati útmutatót kérsz, amelyből megtanulhatod a bejegyzések írását, képek, videók feltöltését, webáruház esetén a termékek felvitelét, a sablon és a bővítmények frissítését, biztonsági másolatok készítését.

Az elkészült weboldalra az átadástól számított 1 év garanciát vállalok, az esetlegesen felmerülő működési hibákat ingyenesen javítom.

2.) Re-design – meglévő weboldal újrafazonírozása

Ha van már weboldalad, de régi, elavult, rosszul teljesít, már nem tükrözi a vállalkozásodat, vagy egyszerűen csak meguntad, akkor kérheted az újratervezését. A re-design ebben az esetben nem a régi oldal toldozását-foldozását jelenti, hanem egy teljesen új alapokra épülő, az eredeti tartalmat, linkeket megtartó, de a céged aktuális célkitűzéseit figyelembe vevő, trendkövető, a felhasználói élményt előtérbe helyező weboldal elkészítését.

Az árajánlat elkészítése előtt felmérem az oldaladat, majd az ajánlatban részletekbe menően ismertetem az újratervezésre vonatkozó javaslataimat. Szerződéskötés esetén az alább ismertetett lépésekben elkészítem, majd élesítem a tárhelyeden az új weboldaladat.

3.) Webdesigntervezés

Ha egyedi fejlesztésű, nem WordPress alapú weboldalra van szükséged, akkor is a segítségedre lehetek. Ebben az esetben is letisztult, felhasználóbarát, a célcsoportod igényeire fókuszáló, az elvárásaidat szem előtt tartó webdesigntervet készítek, amelyet aloldalakra lebontva, PC, tablet és mobil méretben adok át neked. Az általam készített terv alapján a programozód személyre szabott weboldalt, webáruházat tud kreálni neked.

4.) Karbantartás az általam készített weboldalaknál

Ha nem szeretnél a weboldalad frissítésével, karbantartásával foglalkozni, óradíj ellenében vagy éves előfizetés keretében ezt a feladatot átvállalom tőled. Elvégzem a sablon- és bővítményfrissítéseket, biztonsági másolatokat készítek, kijavítom a felmerülő technikai problémákat, illetve igény esetén feltöltöm az oldalra az általad írt bejegyzéseket.

A weboldalkészítés folyamata

1

Árajánlatkérés

Az erre rendszeresített űrlap segítségével vedd fel velem a kapcsolatot! Az űrlapon megadott válaszaid alapján egy minden részletre kiterjedő árajánlatot küldök neked. Az árajánlat elfogadása után elküldöm a szerződéstervezetet és egy díjbekérőt a teljes összeg 40%-ról. A munka az előleg beérkezése után veszi kezdetét.

2

Célok meghatározása, stratégia kialakítása

Itt kell választ adnod arra, hogy mi lesz a weboldal célja, kiket akarsz általa elérni, megszólítani, hogyan fog a weboldal neked bevételt hozni, a konkurenciához képest miben tudsz mást nyújtani. Ezek alapján elemzem a célcsoportodat és a versenytársaidat.

3

A weboldal felépítése, funkciói, a drótváz összeállítása

Közösen kialakítjuk a weboldal szerkezetét, a menürendszert, a logikus alá- és fölérendeltségi viszonyt. A cél az átlátható navigáció, a könnyű tájékozódás. Emellett meghatározzuk, hogy milyen funkciók legyenek elérhetőek a weboldalon (pl. térkép, űrlap, hírlevél-feliratkozás, stb.). Elkészítem a drótvázat, amely megjeleníti az oldal felépítését és a tervezett funkcióit.

4

Szöveges és képi anyag megírása, összegyűjtése

A honlapkészítés megkezdése előtt át kell adnod a feltöltendő szövegeket és fotókat. Csak ezek birtokában tudom a kivitelezést elkezdeni. Fontos! A képeket és a szöveget alapesetben te biztosítod. Ha nem áll rendelkezésre saját készítésű képanyag és igényled, akkor megadom azon weboldalak linkjét, ahonnan ingyenes, személyes és üzleti célra egyaránt felhasználható fotókat tudsz letölteni, de dönthetsz úgy is, hogy stock fotókat vásárolsz. Szövegírást csak külön díjazás ellenében vállalok.

5

Domain és tárhelyvásárlás

Ha még nincs domain neved, illetve tárhelyed, akkor itt az ideje lefoglalni mindkettőt. A domain esetében törekedj arra, hogy tartalmazza a releváns kulcsszót/-szavakat, vagy a terméked, szolgáltatásod nevét, emellett legyen frappáns és könnyen megjegyezhető. Mielőtt tárhelyet bérelsz, arra kérlek, egyeztessünk, mert a weboldalak fajtánként eltérő technikai hátteret igényelnek.

6

Grafikai tervezés

Ennél a pontnál alakítom ki a weboldalad stílusát, meghatározom a színeit, betűtípusait. Megtervezem a vállalkozásodhoz, a feltöltendő tartalomhoz illeszkedő webdesignt. Ha van már logód, kidolgozott arculatod, akkor azt felhasználom a tervezésnél. Ha nincs és kéred, akkor külön díjazás ellenében megtervezem a logódat.

7

CMS rendszer telepítése

A designterv elfogadása után a tárhelyedre telepítem a WordPresst, konfigurálom, elvégzem a szükséges alapbeállításokat.

8

Weblapstruktúra kialakítása

A webdesignterv alapján elkészítem a weblap szerkezetét, kialakítom a 3-as pontban megbeszélt menürendszert és funkciókat.

9

Tartalomfeltöltés

Ha kész az oldal struktúrája, feltöltöm a szöveges tartalmat és a képi elemeket. Megcsinálom a SEO bállításokat, belinkelem a közösségi média oldalaidat.

10

Tesztelés

A weboldalt különböző böngészőkben, tableten, mobilon ellenőrzöm. Ha kell, ennek megfelelően módosítom a vizuális megjelenést.Tesztelem az üzenetküldést, árajánlatkérést, vásárlási folyamatot. A felmerülő hibákat javítom.

11

Mérőkódok elhelyezése

Mivel fontos tudnod, hogy kik és mit néznek a honlapodon, ezért befűzöm a weboldalba a Google Analytics és Search Console követőkódjait. A kódok lekéréséhez minden információt megadok.

12

Fizetés, átadás

Az elkészült és tesztelt weboldalt üzembe helyezem a tárhelyeden. Kiállítom a számlát a fennmaradó összegről, és a pénz beérkezése után rendelkezésedre bocsájtom az admin felület eléréshez szükséges jelszavakat. Választhatsz, hogy Skype-on keresztül kéred az oktatást az oldalad használatáról, vagy használati útmutatót szeretnél a bejegyzések írásáról, képek, termékek feltöltéséről, a weboldal karbantartásáról.

13

Támogatás

A weboldal átadásától számított 1 év garanciát vállalok, ez idő alatt ingyenesen javítom az esetlegesen felmerülő technikai hibákat. Az átadás után a karbantartás alapesetben a te feladatod, de ha nem szeretnél vele vesződni, választhatod valamelyik karbantartási csomagot is, melynek keretében óradíjas elszámolásban vagy éves díj ellenében elvégzek minden szükséges frissítést, biztonsági másolatokat készítek, igény szerint segítek a tartalomfeltöltésben.

Kezdjük el a közös munkát!

Pin It on Pinterest